Типи редукторів

Редуктор застосовується для зміни частоти обертання електродвигуна і збільшення моменту, бо часто, підключення електродвигуна безпосередньо до робочого пристрою недоцільно або неможливо через різниці в швидкості обертання валу електродвигуна і необхідної частоти обертання на робочому пристрої.

Найчастіше використовуються циліндричні і черв’ячні редуктори.

Черв’ячні редуктори відрізняються компактним виконанням, безшумністю роботи, зручністю компонування в різних площинах і невеликою вагою.

Циліндричні редуктори мають високий ККД, надійні та довговічні.

Конічні редуктори мають всі переваги конічної передачі. Для приводів даних серій є характерним високий крутний момент в компактному виконанні.

Кутові редуктори призначені для зміни напрямку руху обертання валу під прямим кутом без зміни обертів або з пониженням від двох до десяти разів.
Планетарні редуктори можуть мати велике передавальне число на одному щаблі, мають підвищену навантажувальну здатність і менший шум.
В якості додаткових аксесуарів редуктор може комплектуватися: боковим фланцем для монтажу на станину механізму; одностороннім або двостороннім приводним валом; реактивної штангою для компенсації реактивного крутного моменту.